Συγκρότηση Εθνικής Ομάδας Διαδικτύου

22/10/2019

  1. Πριν από κάθε διεθνή διοργάνωση στην οποία συμμετέχει η Εθνική Ομάδα Διαδικτύου (στο εξής Εθνική) η Διοικούσα Επιτροπή ορίζει τους παίκτες που απαρτίζουν την Εθνική με την ακόλουθη διαδικασία:

  2. Παίκτης που δεν διαθέτει ελληνικό διαβατήριο ή ελληνική ταυτότητα δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική.

  3. Παίκτης στον οποίο έχει επιβληθεί σοβαρή, κατά την κρίση της Διοικούσας Επιτροπής, ποινή στην τρέχουσα ή στην προηγούμενη αγωνιστική περίοδο (1/9 – 31/8) δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική.

  4. Καλείται αριθμός παικτών ίσος με τον αριθμό που ορίζεται στην προκήρυξη της διοργάνωσης, συμπεριλαμβανομένων τυχόν αναπληρωματικών.

  5. Οι παίκτες της Εθνικής πρέπει να έχουν συμμετάσχει στο τελευταίο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Πρωτάθλημα ή να έχουν τουλάχιστον δέκα (10) αξιολογημένα με Performance Rating (στο εξής PR) ματς συνολικά κατά την τρέχουσα ή την τελευταία αγωνιστική περίοδο (1/9-31/8) στη σχετική βάση της World Internet Backgammon Federation (στο εξής WBIF). Επίσης, πρέπει να έχουν τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) αξιολογημένα ματς στην ίδια βάση.

  6. Η Διοικούσα Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να μην καλέσει παίκτη ο οποίος δεν αγωνίζεται σε ζωντανά τουρνουά εντός της χώρας ή για τον οποίο υπάρχουν υπόνοιες ότι χρησιμοποιεί αντικανονικά βοηθήματα.

  7. Αρχικά καλούνται οι παίκτες οι οποίοι, κατά την ημερομηνία της πρόσκλησης, έχουν το χαμηλότερο PR στα τελευταία είκοσι πέντε (25) ματς τους που έχουν προσμετρηθεί στη σχετική κατάταξη της WBIF.

  8. Αποδοχή από τους παίκτες της πρόσκλησής τους στην Εθνική, σημαίνει αυτόματα και αποδοχή της σειράς που θα αγωνιστούν, από το πρώτο board προς το τελευταίο, σύμφωνα με τα παρακάτω κριτήρια:

    1. Αύξουσα σειρά PR, με ακρίβεια δεύτερου δεκαδικού, των τελευταίων είκοσι πέντε (25) ματς που έχουν προσμετρηθεί στη σχετική βάση της WBIF.

    2. Φθίνουσα σειρά συνολικών αξιολογημένων ματς που έχουν παίξει οι παίκτες στη σχετική βάση της WBIF.

    3. Κατάταξη ELO της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon με ακρίβεια δεύτερου δεκαδικού.

    4. Experience στην κατάταξη ELO της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon.

Για τον καθορισμό της σειράς των παικτών εξαιρούνται περιπτώσεις όπου η διοργάνωση προβλέπει διαφορετική σειρά (π.χ. αντικατάσταση παίκτη από αναπληρωματικό).

  1. Σε περίπτωση που μετά την πρώτη πρόσκληση υπάρχουν ακόμα κενές θέσεις στην Εθνική, καλούνται οι επόμενοι, κατά αύξουσα σειρά PR, οι οποίοι πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, μέχρι να συμπληρωθούν οι κενές θέσεις.

Η Διοικούσα Επιτροπή