Τη μεγαλύτερη διεθνή διάκριση της πλούσιας καριέρας του σημείωσε ο Κώστας Χιωτίνης, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στο ατομικό Πρωτάθλημα της WBGF (World Backgammon Federation) που διεξήχθη στο Γιβραλτάρ, μεταξύ 9 και 15 Ιουλίου. Ο δις Πρωταθλητής και μία φορά Κυπελλούχος Ελλάδος, δεν είχε φτάσει ποτέ τόσο ψηλά σε διεθνή διοργάνωση τέτοιου βεληνεκούς, αφού ο άθλος του επετεύχθη σε συνθήκες σκληρού ανταγωνισμού 93 παικτών υψηλού επιπέδου, οι οποίοι στην πλειονότητά τους στελέχωναν τις εθνικές τους ομάδες στο αντίστοιχο ομαδικό πρωτάθλημα.
Με φούρια ξεκίνησε τους αγώνες του ο Χιωτίνης, που είναι από τους παλαιότερους Έλληνες παίκτες, κερδίζοντας τους πέντε πρώτους αγώνες του: 11-10 τον Ηλία Κρητικό που εκπροσωπούσε τη Νορβηγία, 11-7 τον Ιταλό Daniel Tudose, 11-6 τον Τσέχο Pavel Zaoral, ομοίως 11-6 τον επίσης Τσέχο Jan “Honza” Cerny και 11-8 το Γερμανό Jan Jakobowitz. Στη συνέχεια όμως, υπέστη δύο οδυνηρές ήττες από Γάλλους, 8-11 από τον Olivier Décultot και 1-11 από τον Aurelien Bonnet, ενώ πήρε ένα ευπρόσδεκτο bye στον όγδοο γύρο. Με τα έπαθλα προ των πυλών και το βάθρο πλέον σε ορατή απόσταση, ο Χιωτίνης, ένας από τους πιο ευπροσάρμοστους παίκτες του ελληνικού backgammon, ανασυντάχθηκε και επικρατώντας κατά σειρά του επίσης Γάλλου Alain Babillon με 11-6, του Ιταλού Gianlazzaro Sanna με 11-8 και του Βρετανού Raj Jansari με 11-10 μετά από συγκλονιστικό τελευταίο game, «κλείδωσε» την τριάδα.
Πλέον η διοργάνωση είχε εξελιχθεί σε υπόθεση τριών παικτών, με το πλεονέκτημα στα χέρια του Γερμανού Tobias Hellwag, ο οποίος είχε μία ήττα λιγότερη. Πλεονέκτημα που απώλεσε διά χειρός Χιωτίνη, ο οποίος τον διέλυσε (11-1), αλλά αυτό ήταν και το κύκνειο άσμα του Έλληνα στη διοργάνωση, αφού εν συνεχεία τον νίκησε ο Αυστριακός Mario Lazzer, τερματίζοντας τα όνειρά του για έναν παγκόσμιο τίτλο (2-11). Στη μάχη για το χρυσό που ακολούθησε, ο Hellwag επικράτησε, χαρίζοντας ένα άτυπο double στη Γερμανία, η οποία τρεις ημέρες νωρίτερα είχε αναδειχθεί Πρωταθλήτρια στο ομαδικό, με δεύτερη τη Σουηδία και τρίτη την Ιταλία. Ας σημειωθεί ότι για πρώτη φορά, η εθνική ομάδα της Δανίας βρέθηκε εκτός ημιτελικών και κατά συνέπεια, εκτός μεταλλίων.
Αξιοσημείωτη επιτυχία σημείωσε για την ελληνική αποστολή και ο Μιχάλης Προυκάκης, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση ανάμεσα σε 96 συμμετοχές (24 εξ’ αυτών, rebuys) στο SpeedGammon του τουρνουά. O παίκτης μας, προκρίθηκε άνετα επί των Peter Bennet (Βρετανία, 5-1), Arda Findikoğlu (Τουρκία, 5-1), Aron Tandler (Σουηδία, 5-2) και Stefan Parlow (Αυστρία, 5-0), χρειάστηκε το DMP (5-3) για να κερδίσει το Βέλγο Marc Van Damme (ουδεμία σχέση με τον ηθοποιό Jean Claude) και να φτάσει έτσι στην τριάδα των επάθλων. Εκεί όμως, υπέστη δύο σερί ήττες, με 1-5 από το Δανό Thomas Myhr (μόλις η τέταρτη ήττα του Προυκάκη από Δανό παίκτη, σε 15 επίσημα ματς!) και 3-5 στο DMP από τον Arda Findikoğlu και περιορίστηκε στην τρίτη θέση. Ο γνωστός σε όλους μας Τούρκος, εκμεταλλεύτηκε άριστα τα rebuys, συντρίβοντας τον Myhr για να φτάσει στην τελική επικράτηση.