Πρόσκληση σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 19/01/2019

Σύμφωνα με το Άρθρο 11 του Καταστατικού, καλούνται τα τακτικά μέλη του Σωματείου σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα λάβει χώρα το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019, στον MindGames A.O. (Ευριπίδου 11 & Κεφαλληνίας, Χολαργός) με το ακόλουθο θέμα ημερήσιας διάταξης:

 

Προτεινόμενη τροποποίηση της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος.

 

Ανάπτυξη πρότασης ΔΣ:

Στην ισχύουσα Προκήρυξη, εκ παραδρομής έχει παραληφθεί η απονομή, κατά την 10η αγωνιστική, των τριών επιπλέον βαθμών για την ολοκλήρωση του τουρνουά (άρθρο 12). Επίσης, ενώ η 10η αγωνιστική θα διεξαχθεί με σύστημα FT, εκ παραδρομής αναφέρεται ότι τα bye θα μετράνε ως νίκες (άρθρο 11).

Η Προκήρυξη, όπως ισχύει σήμερα, αφαιρεί σημαντικό βάρος από την 10η αγωνιστική. Επειδή δεν έχουν προβλεφθεί γι’ αυτήν επιπλέον πόντοι, θα δώσει στους περισσότερους παίκτες λιγότερους ή ίσους με 3 βαθμούς και σχεδόν σε όλους τους παίκτες λιγότερους ή ίσους με 4 βαθμούς. Δηλαδή, η 10η αγωνιστική, εκτός από 3-4 παίκτες, δεν θα επηρεάσει καθόλου τη βαθμολογία, επειδή οι περισσότεροι παίκτες θα έχουν σαν χειρότερα δύο τουρνουά από τις πρώτες εννέα αγωνιστικές, όπου θα έχουν κάνει τέσσερις ή τρεις ήττες, δηλαδή θα έχουν πάρει συνολικά 3 ή 4 βαθμούς.

Επίσης, υπάρχει το πρόβλημα ότι ο νικητής της 10ης αγωνιστικής, θα πάρει 7 βαθμούς έχοντας 7 νίκες, ενώ οι νικητές των πρώτων 9 αγωνιστικών παίρνουν τους ίδιους βαθμούς με μόλις 4 νίκες.

Τα παραπάνω σημαίνουν ότι ένας παίκτης που θα βρίσκεται, κάπου στις θέσεις 9-12, για να διεκδικήσει την πρόκριση θα πρέπει σχεδόν να κερδίσει το τουρνουά.

 

Για τους λόγους αυτούς, το ΔΣ προτείνει στην Γενική Συνέλευση την εξής τροποποίηση της Προκήρυξης:

 

«Στην Προκήρυξη της Προκριματικής Φάσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon του 12ου Πρωταθλήματος Ελλάδος Backgammon 2018-19 προστίθεται άρθρο 12Α, ως εξής:

 12Α. Ειδικά για τη βαθμολογία της δέκατης αγωνιστικής, ισχύουν τα εξής: Όλοι οι παίκτες που θα ολοκληρώσουν κανονικά τους αγώνες τους, όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 12, παίρνουν τρεις (3) επιπλέον βαθμούς, καθώς και έναν (1) βαθμό για κάθε νίκη. Τυχόν bye δεν μετράνε ως νίκες.»

 

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Άρθρο 12 του Καταστατικού, η Γενική Συνέλευση και οι επαναληπτικές αυτής σε περίπτωση μη επιτεύξεως απαρτίας, συγκαλούνται στον ίδιο τόπο και την ίδια μέρα ως εξής:

* Ώρα 14:00 (ποσοστό απαιτούμενο για την απαρτία 1/2 των ταμειακώς ενήμερων μελών).

* Ώρα 14:10 (ποσοστό απαιτούμενο για την απαρτία 2/5 των ταμειακώς ενήμερων μελών).

* Ώρα 14:20 (τουλάχιστον δέκα (10) μέλη).

Ενημερώνουμε ότι τη συγκεκριμένη ημέρα θα πραγματοποιηθεί επίσης η 6η αγωνιστική του Πρωταθλήματος, η οποία θα ξεκινήσει στις 12:15Η γενική συνέλευση θα ξεκινήσει στις 14:00, μετά το πέρας του πρώτου γύρου.

 

Για το ΔΣ,

Ο Γενικός Γραμματέας

Νίκος Δίκαρος