Ο Πασιαλής Παίκτης της Χρονιάς 2023

(Ο Γιάννης Πασιαλής δεξιά, με τον Θανάση Σταρίδα, στην απονομή του Κυπέλλου Ελλάδος 2017.)

Ο διεθνής Γιάννης Πασιαλής (Κύπελλο Ελλάδος 2016 και 2017) είναι ο Παίκτης της Χρονιάς για το 2023. Ο Πασιαλής στην 12η και τελευταία αγωνιστική, με 4 νίκες σε 6 ματς, προσπέρασε τον Τάσο Αναστασίου (0/2), ο οποίος προηγούνταν σε ένα σημαντικό μέρος της Προκριματικής Φάσης, και τον Τάκη Χατζέλη (0/2), για να κατακτήσει για πρώτη φορά τον τίτλο του Παίκτη της Χρόνιας, ο οποίος του είχε ξεφύγει τουλάχιστον άλλες δύο φορές, μία από αυτές στους τελευταίους γύρους της τελευταίας αγωνιστικής. Ο Πασιαλής είχε την καλύτερη συνολική επίδοση σε όλη τη χρονιά με 65% νίκες.
Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο ανερχόμενος Τηλέμαχος Ζωΐδης (59%), ο οποίος επικράτησε στη 12η αγωνιστική με 7/8, κερδίζοντας στον τελικό τον Νίκο Ζούβελο (5/7 και 1 bye). Στην 3η και στην 4η θέση βρέθηκαν αντίστοιχα οι Αναστασίου (64%) και Χατζέλης (58%), στην 5η ο Γιάννης Ατματζίδης (63%), έκτος ο Γιάννης Παπουτσής (58%), έβδομος ο Ζούβελος (57%), όγδοος ο Πολύχ Κοκκίνης (57%) και ένατος ο Δημήτρης Μαγγανάς (59%). Επειδή όμως ο Πασιαλής δεν θα ταξιδέψει στην Καρδίτσα για την Τελική Φάση, προκρίνεται σε αυτήν και ο δέκατος της βαθμολογίας, Μιχάλης Προυκάκης (58%), ο οποίος κράτησε την πρόκριση αφού ο Στέφανος Χαρακλιάς δεν κατάφερε να κάνει την τελευταία νίκη που χρειαζόταν επί του Ζωΐδη και τερμάτισε τρίτος στο τουρνουά (5/7), αποκλειόμενος στα κριτήρια ισοβαθμίας.
Από τους προκριθέντες, οι Ζωΐδης, Αναστασίου και Χατζέλης θα παίξουν απευθείας στον δεύτερο γύρο της Τελικής Φάσης, που θα διεξαχθεί στην Καρδίτσα στις 16-18 Ιουνίου.