(O Γιάννης Ατματζίδης, δείχνοντας με τα δάχτυλα τα τρία πλέον Πρωταθλήματα Ελλάδος.)
Ο Γιάννης Ατματζίδης έκανε στην Καρδίτσα (16-18/6/2023) το back to back πρωταθλημάτων, κρατώντας για τον εαυτό του, μετά τον περσινό, και τον τίτλο του 2023. Ήταν ο μοναδικός από τους 24 συμμετέχοντες που είχε κερδίσει ήδη πρωτάθλημα και φρόντισε να παραμείνει. Δεύτερος ο Τηλέμαχος Ζωΐδης στην πρώτη του τελική φάση και τρίτος ο Γιώργος Ντισλής, κι αυτός για πρώτη φορά τόσο ψηλά.
Ο Ατματζίδης, που είχε το τρίτο καλύτερο ποσοστό στην προκριματική φάση της Ομοσπονδίας και του ΟΠΑΧ (63%) ξεκίνησε χωρίς πλεονέκτημα, από τον γύρο των 32 των αήττητων, κερδίζοντας τον Άρη Πίττα του ΣΑΚΑ. Στους 16 πέρασε από τον φετινό πρωταθλητή Καρδίτσας, Λεωνίδα Σαλταγιάννη, και στα προημιτελικά από τον Δημήτρη Δοξάρα. Στα ημιτελικά πέρασε και το εμπόδιο του φετινού πρωταθλητή Λάρισας, Γιώργου Ντισλή και στον τελικό των αήττητων νίκησε τον, δεύτερο φέτος στην Αθήνα, Τηλέμαχο Ζωΐδη, πιάνοντας θέση στον μεγάλο τελικό με πλεονέκτημα ήττας.
Στον όμιλο των ηττημένων, ο μόνος από τα φαβορί που αποκλείστηκε νωρίς ήταν ο φιναλίστ του 2021, Τάκης Χατζέλης, που έχασε από τον Νίκο Ζούβελο. Ο Τάσος Αναστασίου έχασε με το καλημέρα (από τον Γιώργο Κυριάκο), αλλά μετά έκανε 4 νίκες για να φτάσει στα ημιτελικά, όπως και ο Σταύρος Τσολάκος. Και οι δύο όμως αποκλείστηκαν από τους Ντισλή και Μακρή αντίστοιχα που ήρθαν από τους αήττητους. Στον τελικό των ηττημένων ο Ντισλής προηγήθηκε 8-1*/9, ο Μακρής μείωσε 8-7, αλλά ο Ντισλής κέρδισε το DMP και εξασφάλισε την είσοδό του στην τριάδα των επάθλων.
Στον ημιτελικό του πρωταθλήματος, ο Ζωΐδης (ο οποίος στο main είχε περάσει από Κοκκίνη, Ανδρουλάκη και Μακρή) κέρδισε 9-4 τον Ντισλή και ξαναβρήκε μπροστά του τον Ατματζίδη στον μεγάλο τελικό. Έπρεπε να τον κερδίσει δύο φορές, αλλά ο περσινός πρωταθλητής δεν του άφησε κανένα περιθώριο. Προηγήθηκε 11-1/15 και επικράτησε εύκολα με 15-6, κρατώντας τον τίτλο του.
Με τη νίκη του αυτή ο Ατματζίδης έγινε ο μόνος παίκτης που κερδίζει τρεις φορές το πρωτάθλημα (μετά το 2016 και το 2022), ξεφεύγοντας από τους Χρηστίδη και Αυδή που έχουν από δύο. Έγινε επίσης ο τρίτος παίκτης που παίρνει δύο διαδοχικά πρωταθλήματα, μετά τους Χρηστίδη (2010 και 2011) και Αυδή (2012 και 2013), ενώ έφτασε τους 7 πανελλήνιους τίτλους (3 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα, Παίκτης της Χρονιάς και Διαδικτυακό Πρωτάθλημα) και διεύρυνε τη διαφορά του από τον Μανωλιό που έχει 5. Αν μάλιστα προσθέσει κανείς και την παρουσία του στον χαμένο τελικό του 2020, ο Ατματζίδης έχει παίξει σε τρεις τελικούς πρωταθλήματος τα τελευταία τέσσερα χρόνια! Ο μόνος εγχώριος τίτλος που του λείπει είναι το Διαδικτυακό κύπελλο, κι εκεί ακόμα έχει φτάσει φέτος στα προημιτελικά.
Ο φιναλίστ Ζωΐδης έκανε ένα πολύ καλό ντεμπούτο και έδωσε υποσχέσεις για βελτίωση στο μέλλον, το ίδιο και ο τρίτος, Ντισλής, ο πρώτος Λαρισαίος που φτάνει τόσο ψηλά, βελτιώνοντας τη δική του 4η θέση του 2020.
Τέλος ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην εξαιρετική πορεία του, πάντα gentleman, Θανάση Μακρή, ο οποίος με νίκες επί των Λωρίδα, Δημάκη και Τσολάκου, τερμάτισε 4ος, αποκλειόμενος στις λεπτομέρειες πριν τα έπαθλα.
Η τελική κατάταξη:
1) Γιάννης Ατματζίδης
2) Τηλέμαχος Ζωΐδης
3) Γιώργος Ντισλής
4) Θανάσης Μακρής
5-6) Τάσος Αναστασίου, Σταύρος Τσολάκος
7-8) Νίκος Ανδρουλάκης, Δημήτρης Δοξάρας
9-12) Πολύχ Κοκκίνης, Νίκος Ζούβελος, Γιώργος Κυριάκος, Σάκης Δημάκης
13-16) Τάκης Χατζέλης, Άκης Αδάμ, Σεραφείμ Μηλιώνης, Πάτροκλος Κουδούνης
17-24) Μιχάλης Προυκάκης, Γιάννης Παπουτσής, Βαγγέλης Λωρίδας, Ηρακλής Τσιαμαντάς, Σπύρος Σοφός, Λεωνίδας Σαλταγιάννης, Κώστας Μυλοποταμιτάκης, Άρης Πίττας