Νταμπλ για τον Ατματζίδη!

4ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Πρωτάθλημα

Νταμπλ για τον Ατματζίδη!

Επτά μήνες μετά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, ο Γιάννης Ατματζίδης ολοκλήρωσε ένα θριαμβευτικό 2016, αφού επικράτησε και στο 4ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Πρωτάθλημα.  Είναι η πρώτη χρονιά που οι τίτλοι τόσο στο «ζωντανό», όσο και στο διαδικτυακό πρωτάθλημα, καταλήγουν στον ίδιο αθλητή. Παράλληλα, έχοντας και τον τίτλο του «Παίκτη της Χρονιάς» από το 2015, έγινε ο πρώτος παίκτης με τρεις διαφορετικούς, ετήσιους τίτλους, πιάνοντας στην κορυφή των πλέον επιτυχημένων εντός συνόρων παικτών, τους Αυδή, Χιωτίνη και Χρηστίδη, που διαθέτουν επίσης τρεις τίτλους (από δύο Πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο Ελλάδας έκαστος). Ας σημειωθεί ότι πέραν της φετινής, πρώτης θέσης, ο Ατματζίδης έχει καταταγεί δεύτερος στο διαδικτυακό Πρωτάθλημα του 2013 και τρίτος σ’ εκείνο του 2015.

Το 4ο Διαδικτυακό Πρωτάθλημα είχε 34 συμμετοχές και διήρκεσε 11 γύρους. Στους τέσσερις πρώτους μάλιστα, ο μετέπειτα θριαμβευτής βρισκόταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας (μάλλον προς το πρώτο έκλινε), αφού πέραν των δύο νικών του επί των Τόλια και Τσακωνιάτη, είχε ήδη χάσει από τους Γυρτάτο και Σιακουλή, ευρισκόμενος κοντά στον αποκλεισμό. Η συνέχεια όμως, υπήρξε πολύ διαφορετική, αφού κέρδισε στη σειρά τους Μανιάτη, Αυδή, Αναγνώστου, Γρούτσο και Χιωτίνη, για να βρει μπροστά του για άλλη μία φορά το Χρήστο Γρούτσο, σε μία επανάληψη του τελικού της πρώτης ιστορικά διοργάνωσης –με διαφορετικό όμως σύστημα, αφού τότε χρειαζόντουσαν τρεις νίκες για την ανάδειξη του νικητή. Τότε, ο γιατρός από τα Τρίκαλα είχε επικρατήσει, όμως δε συνέβη το ίδιο και τώρα: ο Ατματζίδης κέρδισε 13-10, παίζοντας μάλιστα πολύ καλά (3,77 έναντι 5,07 του Γρούτσου).

Στην τρίτη θέση, κατετάγη ο πάντοτε ανταγωνιστικός Κώστας Χιωτίνης, ο οποίος σημείωσε επτά νίκες, όσες δηλαδή και ο Γρούτσος, ο οποίος όμως είχε ευνοηθεί στην πορεία από ένα bye. Πιο κάτω, στις έξι νίκες έμειναν οι Μίμης Τσακωνιάτης και Ορέστης Σιακουλής, ενώ στις πέντε, οι Ανδρέας Τόλιας, Τάσος Αναγνώστου και Κώστας Κουτσάκης.

Έτσι, μετά από την άρση ισοβαθμιών και τις σχετικές προσκλήσεις, το ελληνικό backgammon εκπροσωπούν στο Champions Cup της E.B.I.F. οι Ατματζίδης, Γρούτσος και Χιωτίνης, ενώ στο European Cup οι Τσακωνιάτης, Τόλιας και Αναγνώστου. Οι σχετικές διοργανώσεις μόλις ξεκίνησαν και μπορείτε να τις παρακολουθείτε από την ιστοσελίδα της αρμόδιας Ομοσπονδίας, στο www.ebif.at.

Στην ίδια σελίδα (EBIF) μπορείτε να δείτε και ολόκληρη την πορεία του 4ου Πανελληνίου Διαδικτυακού Πρωταθλήματος, με την τελική βαθμολογία και όλους τους αγώνες, τόσο ανά γύρο, όσο και ανά παίκτη.