Κοκκίνης και Σ.Α.Κ.Α. θριαμβευτές σε Κύπελλο και Διασυλλογικό αντίστοιχα

Το Σαββατοκύριακο 2-3 Ιουνίου 2018 διεξήχθησαν στην Καρδίτσα το 2ο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ελλάδος και η Τελική Φάση του Κυπέλλου 2017-18.
Κυπελλούχος αναδείχτηκε ο Πολυχρόνης Κοκκίνης, ο οποίος διανύει μια εξαιρετική χρονιά (κατέκτησε επίσης τον τίτλο του Παίκτη της Χρονιάς 2018 για την Αθήνα) ενώ πρωταθλήτρια ομάδα ο ΣΑΚΑ (Σύλλογος Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών).

Ο Κοκκίνης ξεκίνησε την πορεία του προς το τίτλο με πρόκριση όχι σε ένα, ούτε σε δύο, αλλά σε τρία(!) play off προκριματικών φάσεων, εκείνων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon, του ΟΠΑΧ και του Σ.Α.Τ.Ο. Καρδίτσας. Έφτασε μέχρι τον τελικό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon, όπου αποκλείστηκε από τον Κώστα Μητρέλη, κέρδισε την πρόκρισή του στην Τελική Φάση της Καρδίτσας επικρατώντας του Κώστα Χιωτίνη στον τελικό των play off του ΟΠΑΧ, και έτσι δεν εμφανίστηκε στα play off του Σ.Α.Τ.Ο.Κ.
Στην Τελική Φάση είχε να αντιμετωπίσει, σε FT διπλού αποκλεισμού, τους προκριθέντες από τις προκριματικές φάσεις των άλλων συλλόγων, και συγκεκριμένα τους Κώστα Μητρέλη και Γιάννη Ατματζίδη, πού εμφανίζονταν ως οι επικρατέστεροι, και τους Μιχάλη Προυκάκη, Νίκο Βαγενά και Κώστα Πέρπερα.
Οι εκπλήξεις ξεκίνησαν από τον πρώτο κιόλας γύρο, με τον Πέρπερα να κερδίζει τον Ατματζίδη, ενώ στον δεύτερο γύρο υποχρέωσε τον μελλοντικό Κυπελλούχο στη μοναδική του ήττα.
Στον τρίτο γύρο αποκλείστηκαν τόσο ο Μητρέλης (με ανατροπή από 1-9/13 από τον Κοκκίνη) όσο και ο Ατματζίδης (δύσκολα 10-13 από τον Βαγενά).
Έτσι ο Πέρπερας μπήκε στη δεύτερη μέρα των αγώνων με το πλεονέκτημα του μοναδικού αήττητου, με τους Κοκκίνη και Βαγενά να είναι οι μόνοι άλλοι επιζώντες.
Την Κυριακή και οι δυο τους κέρδισαν διαδοχικά τον Πέρπερα, για να παίξουν τον μεταξύ τους τελικό, όπου ο Κοκκίνης διατήρησε βραχεία κεφαλή, ο Βαγενάς πέρασε μπροστά με 10-9/13 για να επικρατήσει τελικά ο Κοκκίνης στο DMP (13-11).

Στο Διασυλλογικό, ο ΣΑΚΑ κέρδισε στον πρώτο γύρο την Ελληνική Ομοσπονδία Backgammon με 4-1, σε ένα ματς που αποδείχτηκε πρόωρος τελικός, αφού και οι δύο ομάδες συνέχισαν μόνο με νίκες στους επόμενους γύρους.
Οι Προυκάκης, Μπονάνος, Λάζαρης, Ζούβελος, Μακρής, Μανιάς και Δάμης έκαναν συνολικά 14/20 (70%) για να στεφθούν πρωταθλητές, κερδίζοντας στον 4ο γύρο δύσκολα με 3-2 και τον ΟΠΑΧ, ο οποίος διεκδικούσε τον τίτλο μέχρι εκείνη τη στιγμή.
Στη δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Κάτσιος, Μανωλιός, Ατματζίδης, Δίκαρος, Χατζέλης και Κοκκινης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon κάνοντας τρεις νίκες με 3-2.
Εκτός βάθρου, στην τρίτη θέση, βρέθηκε ο περσινός πρωταθλητής ΟΠΑΧ, στην τέταρτη ο Σ.Α.Τ.Ο. Καρδίτσας και στην πέμπτη ο Ο.Α.Μ. Λάρισας.
Στα ατομικά αποτελέσματα ξεχώρισε ο Νίκος Ζούβελος του ΣΑΚΑ, με 4/4.

Δείτε φωτογραφίες από τη διήμερη διοργάνωση