Η Εθνική Ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2023

Κοινοποιούμε από την ανταπόκριση από το «Τάβλι Καρδίτσας» (Facebook):

Δεν τα κατάφερε να διακριθεί η Ελληνική Ομάδα Αγωνιστικού Τάβλι (backgammon) στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στα Σκόπια στις 21-27/8/2023.
Σε έναν αρκετά δύσκολο όμιλο, η Ελλάδα έπεσε θύμα εκπλήξεων αφού έχασε από τις σχετικά αδύναμες: Ουκρανία, Ουγγαρία, Βοσνία, ενώ κέρδισε την υπολογίσιμη Ελβετία και έφερε ισοπαλία με τις πανίσχυρες Νορβηγία – Σουηδία, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από την φάση των ομίλων.
Την ίδια τύχη είχαν και οι διαχρονικά ισχυρές παγκόσμιες πρωταθλήτριες: Δανία, Γερμανία, Ιταλία, ενώ σε αυτό το τουρνουά των εκπλήξεων, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στέφθηκε η Γαλλία που επικράτησε στον τελικό των Αμερικανών, με τρίτη την Ολλανδία.
Την Ελληνική ομάδα στελέχωσαν οι: Γιάννης Ατματζίδης, Τάκης Χατζέλης, Ανδρέας Τόλιας, Γιάννης Παπουτσής και Βαγγέλης Λωρίδας.

ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ – 4th SKOPJE OPEN
Σε αντίθεση με το πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων, τεράστιες επιτυχίες είχαμε σε ατομικό επίπεδο:
– Ο Άκης Αδάμ κέρδισε την μεσαία κατηγορία (INTERMEDIATTE)
– O Γιάννης Ατματζίδης επικράτησε στο super JACKPOT
– O Σταύρος Τσολάκος έφτασε στον τελικό των SENIORS
Μεγάλος νικητής της κύριας κατηγορίας (MASTERS) στέφθηκε ο γνωστός Αμερικάνος David Klausa.
Παράλληλα είχαμε μια ακόμη μεγάλη επιτυχία για τα Ελληνικά χρώματα:
Ύστερα από συνεδρίαση της παγκόσμιας ομοσπονδίας (WBGF), στην οποία παραβρεθήκαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας (Στέφανος Χαρακλιάς) και ο γραμματέας (Βαγγέλης Λωρίδας), ανατέθηκε στην Ελλάδα το παγκόσμιο πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων για το 2025.