Προκήρυξη

Προκηρύσσεται το 9ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Πρωτάθλημα Backgammon 2021-22.

Οι αγώνες θα γίνουν στην πλατφόρμα BG Studio Heroes και υποστηρίζονται διοργανωτικά από την World Backgammon Internet Federation (WBIF).

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι Έλληνες παίκτες καθώς και αλλοδαποί που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα.

Έναρξη του Πρωταθλήματος ορίζεται η 1η Νοεμβρίου 2021. Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως 31-10-2021.

Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν συμπληρώνοντας τη φόρμα εγγραφής στην σελίδα της WBIF εδώ.

Το δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα είναι 20 ευρώ και κατατίθεται μέσω Paypal στον λογαριασμό wbif@gmx.net (Χρησιμοποιήστε την επιλογή “αποστολή σε φίλο” (family and friends) για να μην υπάρχουν πρόσθετες χρεώσεις-παρακρατήσεις.)

Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με ελβετικό σύστημα πενταπλής ευκαιρίας. Σε κάθε γύρο γίνεται κλήρωση για τα ζευγάρια και συνεχίζουν όσοι παίκτες δεν έχουν συμπληρώσει πέντε (5) ήττες. Οι πρώτοι πέντε γύροι θα κληρωθούν μαζί. Όλοι οι αγώνες είναι στους 13 πόντους .Το αρχείο του αγώνα αποστέλλεται αυτόματα στην WBIF, η οποία το αναλύει και ερευνά για τυχόν βοήθεια λογισμικού.

Ο διοργανωτής δύναται να μεταδώσει η να αναθέσει σε τρίτον την ζωντανή μετάδοση των αγώνων ή και να απαιτήσει να παιχτούν οι αγώνες με ανοιχτές τις κάμερες, ενεργοποιώντας την σχετική δυνατότητα που δίνει το heroes.

Κατά τα άλλα θα εφαρμοστεί ο γενικός κανονισμός της WBIF.

Για την τελική βαθμολογία, και όσον αφορά τις πρώτες έξι θέσεις, λαμβάνονται υπόψη κατά σειρά τα εξής κριτήρια:

α) οι συνολικές νίκες στο πρωτάθλημα,

β) σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ παικτών προηγείται αυτός που έχει αποκλειστεί σε πιο προχωρημένο γύρο,

γ) σε περίπτωση νέας ισοβαθμίας μοιράζεται το χρηματικό έπαθλο ισόποσα, όμως προηγείται το καλύτερο PR (Performance Rating) για την εκπροσώπηση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

ΕΠΑΘΛΑ

Οι πέντε(5) πρώτοι παίκτες της διοργάνωσης θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στα παγκόσμια κύπελλα που θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο. Οι 1ος, 2ος και 3ος προκρίνονται στο Champions Cup και οι 4ος και 5ος στο World Cup. Η 3η θέση που δικαιούται η χώρα μας στο World Cup δίνεται στον νικητή του Διαδικτυακού Κυπέλλου 2021. Το κόστος συμμετοχής των 6 προκριμένων θα είναι προπληρωμένο και συνεπώς η συμμετοχή τους θα είναι δωρεάν. Σε περίπτωση άρνησης συμμετοχής κάποιου παίκτη στα Παγκόσμια Κύπελλα παρακρατείται το αντίστοιχο ποσό και δίδεται στον επόμενο στην βαθμολογία διαθέσιμο παίκτη.

Ο νικητής της διοργάνωσης παίρνει τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος Διαδικτύου.

Από το σύνολο των συγκεντρωθέντων χρημάτων, 10% παρακρατείται από την WBIF και 5% από τη Διοικούσα Επιτροπή για την κάλυψη του κόστους των αναμνηστικών κυπέλλων.

Το υπόλοιπο ποσό θα κατανεμηθεί στους νικητές, αναλόγως των συνολικών συμμετοχών, ως εξής

Έως και 40 συμμετέχοντες, βραβεύονται οι 3 πρώτοι (50-30-20)

41-60 συμμετέχοντες, βραβεύονται οι 4 πρώτοι (40-30-20-10)

61 και περισσότεροι συμμετέχοντες, βραβεύονται οι 5 πρώτοι (30-25-20-15-10)

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο Πρωτάθλημα είναι η δημιουργία λογαριασμού στην πλατφόρμα διεξαγωγής αγώνων Bg Studio Heroes. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Διευθυντή Αγώνων, Γιώργο Αυδή (avdisgeorge@yahoo.gr).

Μπορείτε να δείτε βίντεο με οδηγίες εγγραφής εδώ.

H ανακοίνωση του Πρωταθλήματος στα Αγγλικά έχει δημοσιευτεί στην WBIF.