Ατματζίδης ξανά και ξανά!

[Ζούβελος, Ατματζίδης και Λωρίδας στην απονομή.]

Ο Γιάννης Ατματζίδης έκανε στον Χολαργό (14-16/6/2024) το three-peat πρωταθλημάτων, κρατώντας για τον εαυτό του, μετά τον περσινό και τον προπέρσινο, και τον τίτλο του 2024. Δεύτερος ο Νίκος Ζούβελος που έφτασε για πρώτη φορά σε τελικό (ήταν 5ος-6ος το 2022) και τρίτος ο Βαγγέλης Λωρίδας, όπως και το 2021.
Ο Ατματζίδης, που έχασε τον τίτλο του Παίκτη της Χρονιάς για έναν βαθμό από τον Σπύρο Σοφό, ξεκίνησε με πλεονέκτημα, από τον γύρο των 16 των αήττητων, κερδίζοντας τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου με 13-9. Στα προημιτελικά πέρασε μάλλον εύκολα από τον φετινό πρωταθλητή Λάρισας Γιώργο Ντισλή με 13-0. Στα ημιτελικά, σε μια επανάληψη του περσινού τελικού, πέρασε και το εμπόδιο του Τηλέμαχου Ζωΐδη με 13-9, για να κερδίσει στον τελικό των αήττητων τον Νίκο Ζούβελο με 13-7, πιάνοντας θέση στον μεγάλο τελικό με πλεονέκτημα ήττας.
Ο Ζούβελος ξεκίνησε κι αυτός με πλεονέκτημα από τον γύρο των 16, με άνετη νίκη επί του ομόσταυλού του (ΣΑΚΑ) Γιάννη Παπαγρηγοράκη με 13-0. Στα προημιτελικά πέρασε από τον επίσης συμπαίκτη του στον ΣΑΚΑ, Γιώργο Χαριτάτο με 13-9, καταδεικνύοντας έτσι πόσο επιτακτικό είναι να μην γίνονται τα ζευγαρώματα του πρώτου γύρου με κλήρωση και να επιστρέψουμε στον ορισμό, όπως παλιότερα. Στα ημιτελικά πέρασε το εμπόδιο του Νίκου Ανδρουλάκη με 13-8.
Στον όμιλο των ηττημένων, αποκλείστηκαν χωρίς νίκη οι Πάνος Μανεσιώτης (9-5 από τον Χαράλαμπο Καραγκούνη), Κώστας Χιωτίνης (9-8 από τον Σταύρο Τσολάκο) και Στέφανος Κατωγιαννάκης (9-7 από τον Σοφό), ενώ πέρασαν μεταξύ άλλων ο Γιάννης Πασιαλής και ο Γιώργος Κέφος, οι οποίοι κατάφεραν με δεύτερη νίκη να φτάσουν στους 16 των ηττημένων. Εκεί, ο Πασιαλής αποκλείστηκε από τον Μιχάλη Προυκάκη με 9-6 και ο Κέφος με 9-7 από τον Ντισλή. Στα ημιτελικά, ο Λωρίδας που είχε χάσει από τον Προυκάκη στην έναρξη με 13-1, και είχε περάσει τους Παπακωνσταντίνου (9-8), Τσολάκο (9-4) και Χαριτάτο (9-1), ξαναβρήκε μπροστά του τον Προυκάκη (ζευγάρι του περσινού τελικού του Κυπέλλου, νικηφόρου για τον Προυκάκη), τον οποίο αυτή τη φορά κέρδισε με 9-6, ενώ ο Ντισλής πέρασε με το ίδιο σκορ τον Γιάννη Ξυλά. Στα ημιτελικά ο Λωρίδας απέκλεισε τον Ζωΐδη με 9-7 και ο Ντισλής τον Ανδρουλάκη με το ίδιο σκορ, για να συναντηθούν στον τελικό των ηττημένων, με τον Λωρίδα να επικρατεί με 9-4, και να εξασφαλίζει την είσοδό του στην τριάδα των επάθλων.
Στον ημιτελικό του πρωταθλήματος, ο Ζούβελος κέρδισε 9-4 τον Λωρίδα αφήνοντάς τον τρίτο και ξαναβρήκε μπροστά του τον Ατματζίδη στον μεγάλο τελικό. Έπρεπε να τον κερδίσει δύο φορές, αλλά ο περσινός (και προπέρσινος!) πρωταθλητής προηγήθηκε με 6-2/15, και 10-3/15 και επικράτησε με 15-9, υπερασπιζόμενος για δεύτερη φορά τον τίτλο του. Ατματζίδης και Ζούβελος είχαν συναντηθεί και στον τελικό του Κυπέλλου το 2020 όπου ο Πρωταθλητής είχε επίσης επικρατήσει.
Με τη νίκη του αυτή ο Ατματζίδης έγινε ο μόνος παίκτης που κερδίζει τέσσερις φορές το πρωτάθλημα (μετά το 2016, το 2022 και το 2023), Έγινε επίσης ο μόνος παίκτης που παίρνει τρία διαδοχικά πρωταθλήματα, ενώ έφτασε τους 8 πανελλήνιους τίτλους (4 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα, Παίκτης της Χρονιάς και Διαδικτυακό Πρωτάθλημα) και διεύρυνε τη διαφορά του από τον Μανωλιό που έχει 6. Αν μάλιστα προσθέσει κανείς και την παρουσία του στον χαμένο τελικό του 2020, ο Ατματζίδης έχει παίξει σε τέσσερις τελικούς πρωταθλήματος τα τελευταία πέντε χρόνια! Ο μόνος εγχώριος τίτλος που του λείπει είναι το Διαδικτυακό κύπελλο, κι εκεί ακόμα έφτασε πέρσι στον τελικό.

Η τελική κατάταξη:

1) Γιάννης Ατματζίδης
2) Νίκος Ζούβελος
3) Βαγγέλης Λωρίδας
4) Γιώργος Ντισλής
5-6) Τηλέμαχος Ζωΐδης, Νίκος Ανδρουλάκης
7-8) Μιχάλης Προυκάκης, Γιάννης Ξυλάς
9-12) Γιάννης Πασιαλής, Γιώργος Κέφος, Σεραφείμ Μηλιώνης, Γιώργος Χαριτάτος
13-16) Σπύρος Σοφός, ΣταύροςΤσολάκος, Χαράλαμπος Καραγκούνης, Γιάννης Παπαγρηγοράκης.
17-24) Πάνος Μανεσιώτης, Κώστας Χιωτίνης, Στέφανος Κατωγιαννάκης, Γιώργος Κυριάκος, Μάνος Περπιράκης, Θανάσης Παππάς, Σάκης Δημάκης, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.