Ο Χαρακλιάς πρώτος Κυπελλούχος Ελλάδος Διαδικτύου

(Στέφανος Χαρακλιάς, Γιώργος Αυδής, Βασίλης Τζανετής)

Ο Στέφανος Χαρακλιάς ήταν ο νικητής του 1ου Διαδικτυακού Κυπέλλου Ελλάδος 2020, το οποίο ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της καραντίνας και διήρκεσε τρεις μήνες, επικρατώντας στο τελικό του Γιώργου Αυδή, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Βασίλης Τζανετής.

Αν και με απλό νοκ-άουτ σύστημα, το Κύπελλο πρόσφερε σε όλους μια δεύτερη ευκαιρία, καθώς το κάθε ζευγάρι έπαιζε μία σειρά best of three ματς, δηλαδή προκρινόταν όποιος έφτανε πρώτος τις δύο νίκες στους 11 πόντους. Πήραν μέρος σε αυτό 46 παίκτες, οι περισσότεροι από τους συνήθεις ύποπτους των διαδικτυακών διοργανώσεων, αλλά και καινούργια πρόσωπα, δίπλα σε τιτλούχους προηγούμενων ετών.

Στον γύρο των 64 ξεχώρισαν η πρόκριση του Θανάση Σταρίδα επί του Τάσου Αναστασίου με 2-1, ο αποκλεισμός του Γιώργου Ντισλή από τη Μάργκαρετ Διαμαντίδη με το ίδιο σκόρ, η ανατροπή του Γιώργου Αυδή επί του Νίκου Ανδρουλάκη και ο αποκλεισμός του νυν Πρωταθλητή Ελλάδος Διαδικτύου, Αποστόλη Αμπράζη, από τον Στέφανο Μπονάνο (1-2).

Στον γύρο των 32 ο Σταρίδας πέρασε τον Μηλιώνη (2-1), ο Αυδής με νέα ανατροπή τον Τάσο Μανιάτη, ενώ εύκολα ή δύσκολα προκρίθηκαν και αρκετά φαβορί των αναμετρήσεων, όπως ο Κώστας Χιωτίνης με 2-1 επί του Μιχάλη Χριστοφοράκη, ο Γιάννης Ατματζίδης με 2-0 επί του Τόνυ Διαμαντίδη, o Χαρακλιάς με 2-0 επί του Βαγγέλη Λωρίδα, ο Χρήστος Γρούτσος με 2-1 επί του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο Μιχάλης Προυκάκης με 2-0 επί του Φώντα Νικολακούλη, ο Τζανετή με 2-0 επί του Δημήτρη Γέγα, ενώ στο δυνατότερο ζευγάρι, ο Μιχάλης Μανωλιός με 2-0 επί του Ανδρέα Τόλια.

Στον γύρο των 16 μαζί με αναμενόμενα αποτελέσματα είχαμε και μικρές ή μεγαλύτερες εκπλήξεις.  Έτσι ο Χιωτίνης αποκλείστηκε από τον Τάσο Αναγνώστου με 2-1, ο Σταρίδας πέρασε αήττητος τον Αλέξανδρο Γυρτάτο, ο Αυδής έκανε την τρίτη του ανατροπή με τη Διαμαντίδη, ο Γιάννης Μαθιουδάκης απέκλεισε με 2-1 τον Χρίστο Γρούτσο, ο Γιώργος Χαριτάτος τον Προυκάκη (2-1) και ο Τζανετής με ανατροπή τον Μανωλιό, ενώ στο πιο αμφίρροπο ζευγάρι, ο Χαρακλιάς πέρασε με 2-1 το δύσκολο εμπόδιο του Ατματζίδη.

Στα προημιτελικά, Σταρίδας, Αυδής και Χαρακλιάς πέρασαν χωρίς ήττα επί των Αναγνώστου, Πάτροκλου Κουδούνη και Μαθιουδάκη αντίστοιχα, ενώ περισσότερο δυσκολεύτηκε ο Τζανετής με τον Χαριτάτο.

Στα ημιτελικά, ο Αυδής πήρε με 2-1 την πρόκριση απέναντι στον Σταρίδα, ενώ ο Χαρακλιάς σταμάτησε τον Τζανετή με 2-0.

Ο μικρός τελικός ανέβασε σε βάθρο στην πρώτη του κιόλας χρονιά τον ταχύτατα ανερχόμενο Βασίλη Τζανετή (2-1 τον Σταρίδα) ενώ στον μεγάλο τελικό, ο Στέφανος Χαρακλιάς κατέκτησε τον πρώτο του πανελλήνιο τίτλο με δύο νίκες επί του Γιώργου Αυδή, παίρνοντας παράλληλα και την πρόκριση για το European Cup 2021.