Ο Μανωλιός Πρωταθλητής Ελλάδας στο Διαδικτυακό 2017-18

Ο Μιχάλης Μανωλιός είναι ο διαδικτυακός Πρωταθλητής Ελλάδας για το 2018. Στον τελικό της 3/3, ο Μανωλιός (που έπαιξε 4,65) επικράτησε δύσκολα του Μίμη Τσακωνιάτη (6,51) με 13-12 (εξέλιξη σκορ: 0-3, 8-3, 8-5, 9-5, 9-12, 13-12) και κατέκτησε τον τίτλο με 13 νίκες, 3 ήττες και ένα bye, έναντι 11 νικών, 5 ηττών και ενός bye του Τσακωνιάτη, ενώ τρίτος κατετάγη ο Γιώργος Καφετζόπουλος με 10 νίκες, 5 ήττες και ένα bye.

Η κορυφαία τριάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Champions Cup της EBIF, ενώ στο το European Cup προκρίθηκαν οι Τάσος Αναγνώστου, Πολύδωρος Λαπιδάκης και Κώστας Χιωτίνης (χαμηλότερο PR στην ισοβαθμία της 6ης θέσης) όπου θα συμμετάσχει επίσης ο Μιχάλης Προυκάκης λόγω της καλής περσινής του πορείας.

Ο μαραθώνιος του 5ου Διαδικτυακού Πρωταθλήματος Ελλάδας ξεκίνησε τον Οκτώβριο και διήρκεσε πέντε μήνες και 17 γύρους, καθώς ήταν το μεγαλύτερο όλων σε συμμετοχές (46) και οι παίκτες αποκλείονταν στις πέντε ήττες.

Το Πρωτάθλημα διεξήχθη για μια ακόμα φορά στην πλατφόρμα GridGammon, με τη φροντίδα του εκπροσώπου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon στη European Backgammon Internet Federation (EBIF), Γιώργου Αυδή, και συμμετείχαν σ’ αυτό οι περισσότεροι από τους ισχυρούς (κάτω από 6,00 PR) παίκτες της χώρας, (Αυδής, Δίκαρος, Μανωλιός, Χαρακλιάς, Χιωτίνης και οι προηγούμενοι διαδικτυακοί πρωταθλητές Ατματζίδης και Γρούτσος) αλλά και πολλοί καινούριοι, ανάμεσά τους Έλληνες κάτοικοι του εξωτερικού, από τη Μεγάλη Βρετανία μέχρι την Αυστραλία.