Ο Κατωγιαννάκης Πρωταθλητής 2020

(Κατωγιαννάκης, Ατματζίδης και Πλαβός)

13ο Ατομικό Πρωτάθλημα Ελλάδος (Αθήνα, 19-20/9/2020)

 

Ο Στέφανος Κατωγιαννάκης κατέκτησε το 13ο Ατομικό Πρωτάθλημα Ελλάδος 2020, κερδίζοντας δύο φορές στον τελικό τον Γιάννη Ατματζίδη.

Στην Τελική Φάση (progressive consolation) ο Κατωγιαννάκης επικράτησε του προπέρσινου πρωταθλητή, Χρίστου Γρούτσου  και του πρωταθλητή 2009, Κώστα Χιωτίνη στο DMP, πριν ηττηθεί από τον πρωταθλητή Καρδίτσας, Θανάση Πλαβό. Στον όμιλο των ηττημένων, ο Κατωγιαννάκης απεκλεισε τον Γρούτσο και στον τελικό του ομίλου τον Ντισλή στο DMP με 9-8 (αφού προηγήθηκε 8*-2/9), εξασφαλίζοντάς έτσι την είσοδό του στη τριάδα.

Στον όμιλο των Αήττητων επικράτησε ο Γιάννης Ατματζίδης, ο οποίος κέρδισε κατά σειρά τον πρωταθλητή ΣΑΚΑ, Μιχάλη Προυκάκη, τον συμπαίκτη του στην Εθνική, Τάκη Χατζέλη (σε ένα εξαιρετικό ματς όπου και οι δύο έπαιξαν κάτω από PR 3,00) τον Παίκτη της Χρονιάς, Μιχάλη Μανωλιό, και τον Πλαβό στον τελικό.

Ο Πλαβός έφτασε στην τριάδα περνώντας διαδοχικά από τον Πέτρο Σέλελη, τον Κυπελλούχο Διαδικτύου, Στέφανο Χαρακλιά, και τον Κατωγιαννάκη.

Τέταρτος κατετάγη ο Γιώργος Ντισλής με μια πολύ καλή πορεία τεσσάρων νικών στον όμιλο των ηττημένων επί των Χριστοφοράκη, Χιωτίνη, Προυκάκη και Μανωλιού, που τον έφερε μέχρι τον τελικό του ομίλου.

Στο ματς μεταξύ του φιναλίστ των αήττητων και του νικητή των ηττημένων, ο Κατωγιαννάκης άφησε στην τρίτη θέση τον Πλαβό και χρειαζόταν πλέον δύο νίκες εναντίον του φαβορί Ατματζίδη στον τελικό του πρωταθλήματος. Κέρδισε το πρώτο ματς με 15-3, όπου ο Ατματζίδης έπαιξε το εντυπωσιακό 1,76 (!), και κατάφερε να επικρατήσει σε μία αγωνιώδη τελευταία παρτίδα στον δεύτερο τελικό με 11-8, όπου στο σκορ 8-7 ο βίδος βρέθηκε στο 4 και ο τίτλος φάνηκε να αλλάζει μερικές φορές χέρια, σε ένα πολύ καλό ματς (Ατματζίδης 3,30, Κατωγιαννάκης 5,37) και έγινε έτσι ο πρώτος πρωταθλητής που στέφεται με ανατροπή.

 

Η τελική κατάταξη ήταν:

1) Κατωγιαννάκης

2) Ατματζίδης

3) Πλαβός

4) Ντισλής

5-6) Μανωλιός – Γρούτσος

7-8) Σέλελης – Προυκάκης

9-12) Χιωτίνης – Χατζέλης – Χαρακλιάς – Κυριακάκης

13-16) Χριστοφοράκης – Νάρης – Μηλιώνης – Λωρίδας