Οι 16 διεκδικητές του Πρωταθλήματος 2019-20

Μετ’ εμποδίων, λόγω κορωνοϊού, οι σύλλογοι κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις προκριματικές τους φάσεις, για το Ατομικό Πρωτάθλημα 2019-20, τη στιγμή που η Τελική Φάση έχει μετατεθεί, πιθανότατα, για τον Σεπτέμβριο.

Οι Μιχάλης Μανωλιός (Παίκτης της Χρονιάς), Μιχάλης Προυκάκης (Πρωταθλητής ΣΑΚΑ), Τάσος Μανιάτης (Πρωταθλητής Καρδίτσας), και Μιχάλης Νάρης (Πρωταθλητής Λάρισας) πρώτευσαν, στις περισσότερες των περιπτώσεων πολύ δύσκολα και την τελευταία στιγμή.

Ο Μιχάλης Νάρης επικράτησε στον Όμιλο της Λάρισας και θα παίξει για πρώτη φορά σε τελική φάση πρωταθλήματος. Δεύτερος προκρίθηκε ο Γιώργος Ντισλής, ο οποίος ολοκλήρωσε μια πολύ επιτυχημένη χρονιά κατά την οποία τα αποτελέσματα επιστέγασαν την πρόοδό του (νίκη στο 17ο WBIF Open κ.α.).

Ο Μιχάλης Προυκάκης κέρδισε τον μαραθώνιο του ΣΑΚΑ (24 παίκτες με σύστημα πουλ) αφήνοντας τον δεύτερο, Ηλία Καλτσά, να διεκδικήσει την πρόκρισή του στα μπαράζ με τους 8ο-10ο της προκριματικής φάσης των Ομοσπονδία / ΟΠΑΧ.

Ο Τάσος Μανιάτης προσπέρασε αναπάντεχα την τελευταία αγωνιστική στην Καρδίτσα τον Θανάση Πλαβό αφού ισοβάθμισε μαζί του, αλλά είχε καλύτερο ποσοστό νικών. Έτσι ο Μανιάτης κατέκτησε το πρωτάθλημα Καρδίτσας, όχι όμως και την πρόκριση, αφού δεν είχε εκδώσει δελτίο. Από την Καρδίτσα προκρίθηκαν, εκτός από τον Πλαβό, ο πολυνίκης Χρίστος Γρούτσος, σε ισοβαθμία μαζί του αλλά με χειρότερο ποσοστό νικών ο Μιχάλης Χριστοφοράκης, ο Σεραφείμ Μηλιώνης και ο Βαγγέλης Λωρίδας, που ισοβάθμισε με τον Πρωταθλητή Διαδικτύου Απόστολο Αμπράζη, αλλά είχε καλύτερο μεταξύ τους σκορ.

Ο Μιχάλης Μανωλιός προηγούνταν στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς στην Αθήνα (ποσοστό νικών 71%), αλλά στο τέλος καρδιοχτύπησε αφού, παρά τη νίκη του στην 9η αγωνιστική με την οποία είχε σχεδόν εξασφαλίσει την πρώτη θέση, ο Κώστας Χιωτίνης (64%) πάλεψε για την ανατροπή μέχρι το τελευταίο game. Τελικά του στοίχισε η εξαιρετικά άτυχη 1η αγωνιστική (0/4) καθώς και το χαμένο μεταξύ  τους ματς στην 8η. Ο νυν Πρωταθλητής Κώστας Κυριακάκης, που τερμάτισε 5ος, θα μπορούσε επίσης να είχε χτυπήσει με αξιώσεις τον τίτλο του Παίκτη της Χρονιάς (73,5%), αν δεν έχανε αχρείαστα πόντους με δύο εγκαταλείψεις. Τρίτος ο Τάκης Χατζέλης, που κέρδισε στον τελευταίο γύρο τον τέταρτο Στέφανο Χαρακλιά, ενώ την εφτάδα των προκριθέντων συμπλήρωσαν ο Στέφανος Κατωγιαννάκης και ο Γιάννης Ατματζίδης, που σε μια άσχημη για κείνον  χρονιά (54%) τα κατάφερε στον τελευταίο γύρο της τελευταίας αγωνιστικής. Στα μπαράζ με τον Καλτσά (2ος στον ΣΑΚΑ) θα αγωνιστούν ο Πέτρος Σέλελης, ο Στάθης Βατανίδης και ο Γιάννης Πασιαλής που δυσκολεύτηκε πολύ και από τις δύο απουσίες του.

Μπαράζ: (O Καλτσάς αντικαταστάθηκε από τον 3ο του ΣΑΚΑ, Μηναΐδη.)

Πασιαλής – Μηναΐδης (13 π.)

Βατανίδης – (Πασιαλής/Μηναΐδης) (13 π.)

Σέλελης – (Βατανίδης/Πασιαλής/Μηναΐδης) (13 π.)

Τα ζευγάρια στον γύρο των 16 της Τελικής Φάσης:

Μανωλιός (Α1) – Ντισλής (Λ2)

Κυριακάκης (Α5) – Χριστοφοράκης (Κ3)

Χατζέλης (Α3) – Μηλιώνης (Κ4)

Ατματζίδης (Α7) – Προυκάκης (Σ1)

Χιωτίνης (Α2) – Λωρίδας (Κ5)

Κατωγιαννάκης (Α6) – Γρούτσος (Κ2)

Χαρακλιάς (Α4) – Νάρης (Λ1)

Πλάβος (Κ1) – Νικητής μπαράζ (ΜΠ)