Διεθνείς Αγωνιστικές Διακρίσεις

Οι «Campioni» του Campione!

 

Με φόρα ξεκίνησαν τη διεθνή πορεία τους για το 2017, οι Έλληνες αθλητές που συμμετέχουν σε διάφορες διοργανώσεις του εξωτερικού. Φυσικά, η μεγαλύτερη διάκριση προέκυψε στο 1st Casino Campione Backgammon Challenge, που διεξήχθη στο αλπικό περιβάλλον της μικρής, ιταλικής πόλης, στις 27 με 29 Ιανουαρίου.

Δύο γηγενείς (Κώστας Μητρέλης και Τάκης Χατζέλης) και ένας εκ Γερμανίας ομογενής (Κίμων Παπαχριστόπουλος), κέρδισαν στην κυριολεξία ό,τι υπήρχε και… δεν υπήρχε στη διοργάνωση, εκτός από το κυρίως τουρνουά, όπου έμειναν μακριά από τις διακρίσεις. Πιο συγκεκριμένα, οι δύο πρώτοι συγκρότησαν το ζεύγος που πρώτευσε ανάμεσα στα 28 που συμμετείχαν στο doubles consultation, ενώ ο Κίμων κέρδισε τόσο το DMP Challenge (64 συμμετοχές), όσο και το Speed Gammon (32 συμμετοχές). Παράλληλα και οι τρείς, συγκρότησαν ομάδα που κατετάγη πρώτη ανάμεσα σε 8 αντίστοιχες, στο αποκαλούμενο Team Event.

Εν συνεχεία, ο Κώστας Μητρέλης εξαργύρωσε την ολοένα και αυξανόμενη διεθνή του καταξίωση, μετέχοντας σε παγκόσμια μεικτή ομάδα (Mochy, A. Babillon, J. Darienko, M. Kovacic, J. Orlowski και A. Rostomyan οι υπόλοιποι), η οποία αντιμετώπισε νικηφόρα την εθνική Ρωσίας στο Καζάν (12 Μαρτίου). Μάλιστα, η νίκη της μεικτής ομάδας, προέκυψε με 4-3 κατόπιν καθοριστικής επικράτησης του Έλληνα παίκτη. Στο ατομικό τουρνουά της ίδιας διοργάνωσης, ο Κίμων Παπαχριστόπουλος κατετάγη δεύτερος στο Last Chance #4.

Τέλος, ο Μουράτ Μουράτ από την Κομοτηνή, συνέχισε την παράδοση που τον θέλει να διακρίνεται συχνότατα σε διοργανώσεις της τουρκικής Ομοσπονδίας, κερδίζοντας το Last Chance του Istavder 9th Anniversary Backgammon Tournament, που διεξήχθη μεταξύ 23 και 26 Φεβρουαρίου στην Κωνσταντινούπολη.