Έκδοση Αγωνιστικών Δελτίων

23/8/2019

Έκδοση Αγωνιστικών Δελτίων

  1. Η Διοικούσα Επιτροπή για τη Δημιουργία Ομοσπονδίας Backgammon Ελλάδος (στο εξής Διοικούσα) συντάσσει μητρώο αγωνιζόμενων παικτών (στο εξής Μητρώο), στο οποίο καταγράφονται το όνομα του κάθε παίκτη, ο σύλλογος τον οποίο εκπροσωπεί την κάθε αγωνιστική περίοδο και η ημερομηνία εγγραφής του στο Μητρώο.
  2. Η εγγραφή του κάθε παίκτη στο Μητρώο και η έκδοση του Αγωνιστικού του Δελτίου (ΑΔ) γίνεται με την πληρωμή από τον παίκτη στον σύλλογο του σχετικού αντίτιμου, το οποίο για κάθε αγωνιστική περίοδο και για όλες τις διοργανώσεις ορίζεται στα πέντε (5) ευρώ.
  3. Με σκοπό την καταχώριση των παικτών τους στο Μητρώο, οι σύλλογοι οφείλουν, την επόμενη κάθε τουρνουά που διοργανώνουν, να δηλώνουν στη Διοικούσα κάθε νέα έκδοση ΑΔ και να αποδίδουν σ’ αυτήν τα σχετικά παράβολα, το αργότερο πριν τις τελικές φάσεις του Ατομικού Πρωταθλήματος Ελλάδος, του Κυπέλλου Ελλάδος και του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος.
  4. Κάθε παίκτης έχει δικαίωμα να εγγραφεί, με έκδοση ΑΔ, μόνο σε έναν σύλλογο κάθε χρονιά.
  5. Έκδοση ΑΔ παίκτη και καταχώρισή του στο Μητρώο μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή της αγωνιστικής περιόδου, με τον περιορισμό της παραγράφου 10.
  6. Οι παίκτες είναι ελεύθεροι να πάρουν μεταγραφή για άλλον σύλλογο μόνο στο χρονικό διάστημα από 1 Ιουλίου έως και 31 Αυγούστου. Για τη μεταγραφή παίκτη απαιτείται (α) η σύμφωνη γνώμη του συλλόγου στον οποίο θέλει να μεταγραφεί ο παίκτης, (β) η καταβολή παραβόλου είκοσι (20) ευρώ από τον ενδιαφερόμενο στον σύλλογο από τον οποίο αποχωρεί και (γ) η έκδοση νέου ΑΔ από τον σύλλογο που τον υποδέχεται. Δεν επιτρέπεται πάνω από μία μεταγραφή για κάθε παίκτη ανά αγωνιστική περίοδο.
  7. Η πληρωμή του ΑΔ και η καταχώριση στο Μητρώο δεν είναι υποχρεωτική για τη συμμετοχή ενός παίκτη στις προκριματικές φάσεις του Ατομικού Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου Ελλάδος. Παίκτης για τον οποίο δεν έχει εκδοθεί ΑΔ δικαιούται να συμμετέχει σε τουρνουά προκριματικών φάσεων τα οποία έχουν χαρακτηριστεί open σύμφωνα με τις σχετικές προκηρύξεις και μπορεί να διεκδικεί τα αντίστοιχα έπαθλα, αλλά δεν δικαιούται να διεκδικήσει πρόκριση ή συμμετοχή στις τελικές φάσεις των διοργανώσεων Ατομικό Πρωτάθλημα Ελλάδος, Κύπελλο Ελλάδος και Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ελλάδος.
  8. Παίκτης με ΑΔ σε έναν σύλλογο ο οποίος διοργανώνει προκριματική φάση δεν μπορεί να πάρει πρόκριση για τελική φάση από προκριματική φάση άλλου συλλόγου. Επίσης, παίκτης με ΑΔ σε έναν σύλλογο δεν μπορεί να αγωνιστεί με ομάδα άλλου συλλόγου στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα.
  9. Παίκτης με ΑΔ σε έναν σύλλογο ο οποίος δεν διοργανώνει προκριματική φάση μπορεί να πάρει πρόκριση για τελική φάση από προκριματική φάση άλλου συλλόγου, σύμφωνα με τη σχετική για κάθε διοργάνωση προκήρυξη.
  10. Η συμμετοχή κάθε παίκτη σε προκριματική φάση αρχίζει να βαθμολογείται από την ημερομηνία πληρωμής του ΑΔ του και μετά. Παρομοίως, τυχόν πρόκριση παίκτη σε τελική φάση (π.χ. του Κυπέλλου Ελλάδος) δεν θεωρείται έγκυρη αν δεν έχει εκδοθεί το ΑΔ του πριν από αυτή.
  11. Παίκτης για τον οποίο δεν έχει εκδοθεί ΑΔ δεν δικαιούται να συμμετέχει σε αποστολές οι οποίες συμμετέχουν σε ομαδικές διοργανώσεις στο εξωτερικό, όπως ενδεικτικά με την Εθνική Ελλάδος ή σε διεθνείς διασυλλογικές διοργανώσεις.

Η Διοικούσα Επιτροπή