Προκήρυξη

Προκήρυξη 7ου Πανελλήνιου Διαδικτυακού Πρωταθλήματος 2020

Η Διοικούσα Επιτροπή προκηρύσσει το 7ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Πρωτάθλημα Backgammon 2019-20.

Οι αγώνες γίνονται στην πλατφόρμα Gridgammon και υποστηρίζονται διοργανωτικά από την World Backgammon Internet Federation (WBIF).

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι Έλληνες παίκτες καθώς και αλλοδαποί που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα.

Έναρξη του Πρωταθλήματος ορίζεται η 1η Νοεμβρίου 2019. Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως 31-10-2019.

Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν συμπληρώνοντας τη φόρμα εγγραφής στην σελίδα της EBIF εδώ.

Το δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα είναι 20 ευρώ και κατατίθεται μέσω Paypal στον λογαριασμό wbif@gmx.net (Χρησιμοποιήστε την επιλογή “αποστολή σε φίλο” (family and friends) για να μην υπάρχουν πρόσθετες χρεώσεις-παρακρατήσεις.)

Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με ελβετικό σύστημα πενταπλής ευκαιρίας. Σε κάθε γύρο γίνεται κλήρωση για τα ζευγάρια και συνεχίζουν όσοι παίκτες δεν έχουν συμπληρώσει πέντε (5) ήττες. Οι πρώτοι πέντε γύροι θα κληρωθούν μαζί. Όλοι οι αγώνες είναι στους 13 πόντους. Και οι δύο παίκτες (νικητής και ηττημένος) οφείλουν να στέλνουν το αρχείο του αγώνα στην WBIF, η οποία το αναλύει και ερευνά για τυχόν βοήθεια λογισμικού.

Για την τελική βαθμολογία, και όσον αφορά τις πρώτες έξι θέσεις, λαμβάνονται υπόψη κατά σειρά τα εξής κριτήρια:

α) οι συνολικές νίκες στο πρωτάθλημα,

β) σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ παικτών προηγείται αυτός που έχει αποκλειστεί σε πιο προχωρημένο γύρο,

γ) σε περίπτωση νέας ισοβαθμίας  μοιράζεται το χρηματικό έπαθλο ισόποσα, όμως προηγείται  το καλύτερο PR (Performance Rating) για την εκπροσώπηση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

ΕΠΑΘΛΑ

Οι έξι (6) πρώτοι παίκτες της διοργάνωσης θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στα ευρωπαϊκά κύπελλα που θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο. Οι 1ος, 2ος και 3ος προκρίνονται στο Champions Cup και οι 4ος, 5ος και 6ος στο European Cup. Το κόστος συμμετοχής των 6 διακριθέντων θα είναι προπληρωμένο και συνεπώς η συμμετοχή τους θα είναι δωρεάν.

Ο νικητής της διοργάνωσης παίρνει τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος Διαδικτύου.

Από το σύνολο των συγκεντρωθέντων χρημάτων, 10% παρακρατείται από την WBIF και 5% από τη Διοικούσα Επιτροπή για την κάλυψη του κόστους των αναμνηστικών κυπέλλων. Επίσης παρακρατείται το κόστος συμμετοχής των 6 πρώτων στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Το υπόλοιπο ποσό  θα κατανεμηθεί στους νικητές ως εξής:

Έως και 49 συμμετοχές, βραβεύονται οι 3 πρώτοι (50%-30%-20%).

Από 50 και περισσότερες συμμετοχές,  βραβεύονται οι 4 πρώτοι (40%-30%-20%-10%).

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο Πρωτάθλημα είναι η δημιουργία λογαριασμού στην πλατφόρμα διεξαγωγής αγώνων στο Gridgammon. Όσοι παίκτες δεν διαθέτουν λογαριασμό παρακαλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα με τον Διευθυντή Αγώνων, Γιώργο Αυδή (avdisgeorge@yahoo.gr).

Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά την  ανακοίνωση του Πρωταθλήματος που έχει δημοσιευτεί στην WBIF.